Kuglepenne er meget mere end et visitkort.
En kuglepen gemmes og bruges.
Et visitkort ryger ud.
En reklamekuglepen signalerer mere end et visitkort!

Når man snakker om kuglepenne, skulle man tro at der var tale om meget simple valg.

Sådan forholder det sig dog ikke.

Der er stor forskel på kuglepenne og dets funktioner.


Se vores udvalg af kuglepenne med logo


Guide og gode råd om valg af kuglepenne med logo.

Derudover også en guide til det perfekte tryk, som giver dig den største værdi i form af markedsføring og i sidste ende forhåbentlig større omsætning.

Først og fremmest findes der mange forskellige kuglepenne fx fyldepenne, ballpoint penne, rollerball, flydende blæk pen, hybrider og mange flere.
Dertil er der forskellige former på kuglepenne, forskellige materialer, nogle har godt greb, andre er formet på en sjov måde, nogle kan genopfyldes, hvor andre er engangs kuglepenne til giveaways på messer.

Det store udvalg fortæller os bare, at alle kuglepenne er designet til forskellige formål.

Vi kan derfor godt forstå hvorfor en virksomhed bliver forvirret i valget af kuglepenne med tryk.

Derfor kommer vi til sagens kerne, nemlig at give dig en idé om hvilken kuglepen du skal vælge.

Vi kan naturligvis ikke vælge for dig, men vi kan give dig nogle råd til hvordan du investerer i den bedste kuglepen for dig.

Råd 1 - Formålet med kuglepennen

Start med at spørge dig selv om hvad du skal bruge din kuglepen til.

Skal du bruge den på et byggeprojekt, skal du højst sandsynligt ikke have en kuglepen med hætte. Dertil skal du have den i et solidt materiale, så den kan tåle at blive tabt. Du skal også sikre dig at pennen skal kunne skrive på ujævne områder, opad og på fx træ. Hertil kan man også nævne, at hvis du er en som skriver hurtigt, skal kuglepennen naturligvis have en passelig vægt til dit behov og et godt greb, så du undgår krampe i hånden eller ledsmerter over tid.

Du kan også mangle en kuglepen til giveaways, hvor du skal tænke meget over hvilket signal du vil sende.
Er det giveaways til mange eller til få udvalgte som skal føle sig vigtige for dig?

Vil du signalere modernitet og kvalitet, skal du nok ikke vælge en billig kuglepen i plastik.

Skal du signalere discount, er det helt sikkert ikke en Parker fyldepen du skal have fat i.

Formålet med kuglepenne kan ligeledes være ganske almindeligt kontorbrug, kundebesøg og en  kuglepen til kontraktunderskrivelse. En kuglepen kan med andre ord få en virkelig høj betydning, både hvis man vil gøre det specielt ved kontraktunderskrivelse, men også i form af en høj affektionsværdi.

Råd 2 - Hvem skal have kuglepennen?

Skal dine reklame kuglepenne hovedsageligt bruges af kvinder eller mænd?
En mand vil typisk have en tyk kuglepen, hvor kvinder er mere til det elegante. Men spørgsmålet er mere hvor store hænderne er. Har du store hænder, er en tyk og tung pen at foretrække, har du en mindre hånd, er en let og tynd pen bedst. Dette kan naturligvis være et problem til giveaways, derfor er råd 1 med formålet et godt udgangspunkt her.

Råd 3 - Designet

Det første du ser ved en kuglepen er designet, altså hvad du synes der er smukt ved kuglepennen, længe før din hånd har nogen form for erfaring med kuglepennen.
Hvis dette ikke er i orden, så er det resterende overflødigt.

Derfor er valg af farver, form, mønster og diverse detaljer også vigtigt. 

Råd 4 - Type af kuglepen

Som nævnt tidligere, er typen af kuglepen essentielt.
Her er der ikke tale om det visuelle, men effekten af din kuglepen.
Vil du have en kuglepen som har et konstant pres, så du kan skrive hurtigt uden blækket bliver utydeligt, eller vil du have en kuglepen hvor skriften bliver forbedret. Det er et svært valg, og det er i virkeligheden bare et spørgsmål om dine personlige præferencer, eller dine kunders til giveaways. Kuglepenne bliver produceret groft sagt i en engangsmodel og en genopfyldningsmodel.

De 3 mest populære former for kuglepenne er

Fyldepen: Vandbaseret blæk, bedre flow i farven, så det ikke tværer ud. Du skal altså ikke trykke særlig hårdt for at få den ønskede konsistens på papiret. Denne pen er meget mere delikat og skrøbelig, hvis man nu fx skulle tabe den. Derudover skal du genopfylde med blæk oftere end andre kuglepenne. Denne kuglepen vinder dog klart på den smukke skrive oplevelse og signalværdien. Her ses en klassisk fyldepen:


Almindelig pen:
Kan skrive på andre overflader, som fx træ, plastik og i nogle tilfælde metal. Kan have problemer med krampe i hånden ved at bruge denne på papir, da den er meget tungere og skal presse forholdsvis hårdere end ved andre kuglepenne for at få den ønskede farvekonsistens. Dette er dog kun et problem ved længerevarende skriveperioder. En almindelig kuglepen er dog fantastisk til alle overflader. Nedenfor ses en klassisk almindelig kuglepen:


Rollerball pen: Lettere kuglepen til papir, som giver et smukt og konstant pres i kuglepennen vha. en kugle i pennen, så blæk farven er konstant. Nedenfor ses en klassisk rollerball pen, både med og uden hætte.

Opsummering på de forskellige typer af kuglepenne:

En fyldepen giver dig den bedste skrive oplevelse, men også den mest skrøbelige og krævende pen.

Ballpoint kuglepennen (den almindelige kuglepen) er der hvor du får den bedste skrive oplevelse på andre overflader, dog er den hård at skrive med i længere tid på papir for hånden, og kan resultere i kramper.

Rollerball kuglepenne er perfekt til at skrive i længere tid på papir. Dog er den ikke god til venstrehåndede, da dens blæk oftest tværes ud hvis man lægger hånden i det for hurtigt.

Så alt i alt er det dine præferencer og selve formålet kuglepennen skal have personligt for dig.

Se vores sortiment af kuglepenne med tryk.

Råd 5 - Vægt og størrelse

I dagens digitale verden, er der mange muligheder online, og derfor er det en god idé at læse produktbeskrivelser. Hvis du er en hyppig bruger af kuglepenne, og skriver i længere tid af gangen, så er en letvægts kuglepen at foretrække. Hertil er en plastik pen typisk lette, og du kan overveje om der skal være et blødt materiale for et bedre og sundere greb. Hvis der er tale om giveaways, skal du overveje en tungere og større pen, da det signalerer luksus, og det er en god måde at imponere dine kunder. Men husk at have dit fokus omkring det du vil signalere udadtil med din virksomhed i baghovedet.

Råd 6 - Materiale

Dette går hånd i hånd med vægt og størrelse, dog tager vi den med som et ekstra råd, da der er så mange forskellige præferencer på dette punkt. Især med den store miljø bølge der svæver over verden i dag. Derfor skal du fastlægge hvordan du vælger dit materiale. Det er naturligvis en fin linje mellem materiale og pris.

Ligeledes er der en fin linje mellem kvalitet og kvantitet. Så i sidste ende er det egentligt et spørgsmål om du går op i kvalitet eller kvantitet. Dette betyder ikke at du ikke kan få gode kvalitets kuglepenne til gode penge, fordi det kan du. Men dit valg af materiale bør signalere din virksomhed udadtil, og her er der tale om et luksuriøst aspekt, discount eller den gyldne mellemvej med værdi for pengene.

Om kuglepennens materiale kan du som udgangspunkt sige:

- En plastik kuglepen signalerer prisbevidsthed.

- En kuglepen i alu eller metal signalerer fokus på design og god kvalitet.

- En kuglepen i genbrugsmateriale signalerer fokus på miljø og omgivelserne.

Det er blot et par tanker omkring det at vælge materialet, og der kan være mange forskellige overvejelser for netop din virksomhed.

Råd 7 - Skrive kvalitet

Her er det igen en god ting at kunne have pennen i hånden. Her kan du med fordel finde en frase eller en sætning du skriver igen og igen. Du skal kigge på hvor hårdt du skal presse på kuglepennen for at skrive ordentligt. Samtidig skal du føle hvordan dit greb er omkring kuglepennen, glider det fx når du skriver, eller er der et fast godt greb?

Skrive kvaliteten er klart et punkt du ikke vil gå ned på, hvis det er kuglepenne som skal bruges meget.

Råd 8 - Blæk og genopfyldning

I teorien er det ikke en så vigtig egenskab for mange virksomheder, om du kan genopfylde en kuglepen eller ej. Men det har dog noget at sige på fx prisen.

Derudover er det igen et signal at sende om du er en virksomhed, der tager sig god tid omkring dit arbejde, eller om du er en virksomhed der gerne vil videre. Det er ikke det vigtigste element, men der er dog folk som har præferencer her, og derfor kommer det med som et råd. Derudover vælger de fleste enten blå eller sort blækfarve.

Råd 9 - Pris

Efter du har bestemt dig for alle ovenstående råd og gjort dig klar for hvad du har af muligheder, så er der kun prisen tilbage som et led i dine præferencer. Det er op til dig selv eller din virksomhed hvad du vil bruge på din kuglepenne, men et godt udgangspunkt er at have dine tidligere præferencer og dine signaler med i tankerne, for at opnå den bedste kuglepen til dit behov, til den ønskede pris.

Råd 10 - Logo tryk eller gravering?

Der er mange forskellige tryk til en kuglepen. Derfor lister vi de to mest hyppige former for tryk.

Trykket kan variere fra pen til pen, da nogle ikke har mulighed for et bestemt tryk grundet designet på kuglepennen. De 2 mest benyttede tryk er screenround tryk og et fuldfarvet digitaltryk.

Dertil har vi nogle eksempler på hvordan hvert tryk kan se ud.

Hvorfor får du lavet tryk på kuglepenne?

Det kan ikke understreges nok, hvor vigtigt markedsføring er for din virksomhed, om det så er på en kuglepen, på nettet eller i en avis. Markedsføring er essentielt for at din virksomhed får succes.

De mest anvendte tryk på kuglepenne er

Screenround tryk:

Dette er et tryk hvor kuglepennen drejes rund under tryk så du kan få tryk hele vejen rundt om kuglepennen.
Det gode ved dette tryk, (og helt klart grunden til at det er vores yndlings tryk) er at du kan få flere tryk til samme pris. Dette tryk er altså rigtig god hvis du både vil have telefonnr, webside og logo på samme kuglepen, bare for at nævne et par stykker.

Fordel ved screenround tryk: Billigt, stort trykområde så du kan få fx hjemmeside med under logo

Ulempe ved screenround tryk: Kan kun trykkes i 1 farve.

Så er dit logo fx grønt og hvidt så overvej fx en hvid kuglepen med grønt tryk, så man kan bruge kuglepennens farve som baggrundsfarve.

Her kan du se en video hvor Jeppe forklarer hvordan et screenround tryk fungerer, med en case fra Grapecare.

1-farvet tryk:

Dit tryk på en kuglepen i 1 farve - her ses en Nash kuglepen i 1-farvet tryk.
Det er et meget simpelt tryk.

Fordel ved 1 farvet tryk: Billigt, slidstærkt, hurtig levering.

 Nash kuglepen


2-4 farvet tryk:

Dit tryk i 2 farver på en kuglepen.

Fordele: Du kan få alle farver i dit logo med i trykket.

Ulempe: Der skal laves en opstart pr. farve, ikke samme store trykområde som ved screenround.

Her ses en Nash Stylus kuglepen med flerfarvet tryk, det er mindre simpelt og skilder sig mere ud fra et 1-farvet tryk.

Nash Stylus  


Fuldfarvet digitaltryk:

Dit tryk på en kuglepen i mange farver og digitaltryk.

Fordel: digitalt så alle farver i dit logo trykkes, ingen ekstra opstart for flerfarvet tryk

Ulempe: Typisk mindre trykområde end 1 farvet screenround tryk. Trykområdet ved digitaltryk er typisk 5 mm. i højden og så 40-70 mm i bredden afhængig af formen på kuglepennen.

Her ses en Nassau kuglepen med fuldfarvet tryk, her er der kælet for detaljerne, og det ser rigtig flot ud.

 Nassau


Gravering:

Fx dit navn graveret ind i kuglepennen.

Fordel: eksklusivt, diskret, holder evigt

Ulempe: kan kun laves på metalpenne da det graveres med varm laserstråle.

Her ses en Bellagio kuglepen med gravering, hvor man kan se der virkelig er blevet kølet for detaljerne.

Bellagio 

Når du har forstået forskellene og fordelene ved de forskellige kuglepenne og trykmetoder, burde det være en smal sag at vælge den perfekte kuglepen til din virksomhed eller som giveaway.
Husk der er mange ting der kan spille ind, og tænk sig, det er bare på en kuglepen.

Med andre ord, så er dit valg af kuglepen vigtigt, og i nogle tilfælde, kan det direkte påvirke om kunden vil købe af dig eller ej. Derfor skal du være omhyggelig med dit valg og køb af kuglepen.


Se vores udvalg af kuglepenne med logo


Bonus råd
For fuldkommenhedens skyld, så kommer vi med et sidste og ekstra råd - Elsk din kuglepen, den gør RIGTIG meget for dig.

Kuglepen meme