Ansvarlighed overfor miljø og vores omgivelser

 

Vi vil hellere være troværdige end selvproklamerede bæredygtige... 

 

…men vi stræber efter at nedsætte skaderne på miljøet, som produktionen af reklameartikler uundgåeligt medfører. Det er klart at der på nuværende tidspunkt ikke eksisterer mange fysiske produkter, som direkte kan betegnes som bæredygtige eller miljøvenlige, da der et eller andet sted i produktionen altid vil ske en miljøbelastning for at leverandøren kan udbyde produkterne - eksempelvis ved transporten af dem eller ved den energi, som anvendes under selve produktionen. 

 

Men hvis ikke bæredygtighed, hvad så?

 

Forhåbentligt vil man i fremtiden kunne skabe en produktion, som genererer mere energi end den forbruger eller som forbedrer jordbrug og forholdene for de mennesker, som producerer dem til højere standarder end før man startede. Det spørgsmål er dog ikke kun op til den enkelte virksomhed, men også politiske magthavere, såvel som den teknologiske udvikling på områderne. Alligevel kan virksomheder stræbe efter at benytte sig af så mange af de nuværende tiltag, som er tilgængelige, der sigter mod en mere bæredygtig produktion, i stedet for kun at fokusere på konkurrenceevne ved at sikre egen mulighed for at holde udgifter og priser så lave som muligt. 

 

Hvorfor er det vigtigt?

 

Miljø og klima er et fælles ansvar og selvom dette område i høj grad er afhængig af politiske løsninger og den teknologiske udvikling på området, har virksomheder og forbrugere stadig tilgængelige muligheder for at bevæge sig væk fra de billigste, men samtidigt mest miljøskadelige løsninger. Det kan de gøre ved istedet at rette sigtekornet mod en mere miljøbevidst retning end den traditionelle største-varemængde-til-laveste-pris type af produktion. 

 

Hvad gør Wilke Promotion?

 

Vi udbyder produkter, som kommer med en lang række anerkendte certifikater og mærkningsordninger, som sikre at vores produkter holder det de lover i forhold til miljø, økologi, sundhed, etik og socialt ansvar. Dette gælder alt fra de kendte mærker som ‘Svanemærket’, ‘ECO label’, ‘ØkoTex’ og ‘Fairtrade’, til brand specifikke mærker som ‘Aware Tracing’ og ‘Tiger Cotton’. Med andre ord, vi holder os opdateret på udviklingen inden for mere bæredygtige tiltag i produktionen af tøj, artikler, firmagaver etc. og fokuserer på at udbyde produkter som i videst omfang gør brug af de muligheder, der eksisterer for at producere vores sortiment med større omtanke for miljø, klima, økologi, sundhed, etik og sociale forhold.

Så vi skilter ikke med at vi er bæredygtige, men vi tror på troværdighed og transparens. Som verden er nu kan vi ikke undgå at efterlade et aftryk til fremtidige generationer, men vi kan tage nogle valg i forhold til genanvendte materialer, økologi, transport, arbejdsforhold mm. som mindsker vores aftryk i forhold til traditionelle materialer og produktion. Derfor er certifikater din tryghed for at der er taget miljøhensyn og ansvar for arbejdsforhold.

Se nedenunder hvad vi helt konkret gør i forhold til at tilstræbe bæredygtighed, biddrage til FN's verdensmål om en mere bæredygtig fremtid, samt en liste over de certifikater som er relevante for vores produktsortiment...

 

FN's Verdensmål - vores biddrag

 

I Wilke Promotions har vi særligt fokus på følgende af FN's verdensmål:

 

#1

 

Målet ingen fattigdom handler om at afskaffe al ekstrem fattigdom i verden, mindske den moderate fattigdom i verden og sikre alle adgang til basale ressourcer. Hos Wilke Promotion tilstræber vi at leve op til dette mål ved kun at arbejde med store leverandører, som har fokus på CSR. Dermed ved vi, hvor produkterne kommer fra og at der eksempelvis ikke er blevet anvendt børnearbejde, samt at de lokale arbejdere konsekvent har modtaget mere end minimumslønnen i det respektive land, som varen er blevet produceret i. Dette sikrer langt fra en god levestandard, set med vores øjne, men det hjælper til med at slippe af med den ekstreme og relative ulighed og  fattigdom, som der bekendt hersker i mange u-lande. Derudover forsøger vi at have ‘Fairtrade’-mærkede alternativer klar til kunden, da denne anerkendte standard også er med til at bidrage til dette verdensmål.  

 

#8 


Målet om anstændige jobs og økonomisk vækst handler om at skabe højere produktivitet, teknologiske gennembrud og at opnå fuld og produktiv beskæftigelse, samt anstændige jobs for alle kvinder og mænd i 2030. Vi mener at vi bidrager til dette ved at have praktikanter i vores virksomhed her i Skanderborg. Det drejer sig typisk om både kvinder og mænd, der står uden for arbejdsmarkedet. På den måde kan vi gennem værdiskabende arbejdsopgaver, personligt ansvar og anstændige arbejdsforhold skabe grobund for at mennesker, som af alle mulige forskellige årsager er havnet i ledighed gennem længere tid, kan være på en arbejdsplads og få mulighed for at have en almindelig dagligdag og forhåbentligt nærme sig arbejdsmarkedet igen.

 

#12 


Målet om ansvarligt forbrug og produktion handler om at opnå en styring over fælles naturressourcer og måden, hvorpå vi afskaffer giftigt affald og forurenende stoffer. Derudover handler målet om at opfordre både industrier, virksomheder og forbrugere til at genbruge og reducere deres affald. I forbindelse med dette verdensmål har vi i Wilke Promotions valgt at give vores kunder muligheden for at bestille økologiske eller genanvendte alternativer i de fleste af vores produktkategorier. Internt i virksomheden har vi valgt at genbruge alle vores papkasser, at undlade at anvende følgesedler fra vores lager for at mindske print og derudover sender vi altid prøverne ud til vores kunder, i stedet for selv at køre de mange kilometer, hver gang vi skal aflevere dem. 

 

#13

 
Målet om klimaindsats handler om at bidrage til at begrænse stigningen af den globale gennemsnitstemperatur til to grader over det før-industrielle niveau og styrke modstandsdygtighed og klimatilpasning i udsatte regioner. Vi mener at vi biddrager til dette mål ved, som nævnt tidligere, at gøre det muligt for vores kunder at vælge de mindre produktionsskadelige alternativer. Sålænge mange reklameartikler bliver produceret på traditionel vis, mener vi at udbredelsen af miljøcertificerede produkter bidrager til arbejdet med dette verdensmål. Certifikaterne inkluderer OEKO-tex, GOTS m. fl., som er standardiserede certifikater, der er anerkendt af EU.  (noget om CSR?)

 

#17

 
Målet om partnerskaber for handling handler om at bidrage til at styrke samarbejdet med u-lande og dermed støtte international handel og at støtte op om at der kommer en øget eksport til verdens udviklingslande. Vi tilstræber os på at bidrage til dette verdensmål ved at anvende leverandører som er certificerede og leverer certificerede produkter, som er en garanti for at verdensmålets kriterier bliver mødt. 

 

Relevante certifikater for Wilke Promotions

Hos Wilke Promotion mener vi at CSR og ansvarlighed gælder bagud i leverandørkæden.

Dvs. Du skal trykt kunne handle hos os, og vide at vi også stiller krav bagud til vores leverandører om ansvarlighed overfor miljøet og vores omgivelser.

Derfor bruger vi kun de største trykkerier, som bruger miljøvenlige trykfarver og som løbende bliver kontrolleret.

Vores leverandører af tøj til tryk bruger kun ØKO-Tex tekstiler.

CO2 - Neutralt website

Vores hjemmeside www.wpro.dk er CO2-Neutralt.

Det betyder at at CO2 udledningen af hosting af hjemmesiden og dine besøg på hjemmesiden, bliver C02 neutraliseret ved fx opstilling af vindmøller og andre C02 reducerende tiltag.

Wilke Promotion betaler for at vores hjemmeside er C02 neutral.

Se www.wpro.dk C02 Neutralt website certifikat her>>> 

wpro.dk CO2 neutalt website certifikat


Wilke Promotion A/S støtter op om Miljøvenlig Pakning

 

 

Miljøvenligpakning

 


Stop Papirspild

Stop Papirspild er en mærkningsordning for virksomheder, der arbejder aktivt på at nedbringe papirspild.
Wilke Promotion reducerer papirspild ved fx

  • kun at sende fakturaer elektronisk
  • ikke udskrive og medsende følgesedler og returlabels med mindre kunderne vil have det
  • Kun gemme digitalt - ingen mapper med papirer
  • og løbende tænke på om dette papir er nødvendigt.

 

Læs mere om Stop Papirspild ved at klikke på ikonet nedenfor.

Stop Papirspild mærket


 Wilke Promotion er med i CSR Mærket

CSR Mærket viser at vi har fokus på CSR.

Igennem CSR Mærket for vi stillet diverse værktøjer til rådighed, som hjælper os med fokus på CSR.

CSR Mærket


Reklamebeskyttelse

Hos Wilke Promotion har vi valgt at blive reklamebeskyttet, så vi ikke bliver forstyrret af telefonsælgere.

Vi vil meget hellere bruge vores til på vores yndlingskunder!

Reklamebeskyttelse logo

 Vil du også reklamebeskyttes?
Så læs mere på reklamebeskyttelse.dk


Sikkerhed på nettet - Webshop Mærket

Webshop mærket er din tryghed på nettet.
De har gennemtjekket vores side og betalingsmodul.

Læs mere ved at klikke på logoet nedenfor:

Webshop Mærket


Sundt Arbejdsmiljø

For at kunne give vores kunder den bedste service og oplevelse SKAL vi have glade medarbejdere.
Derfor arbejder vi hele tiden på at få et bedre arbejdsmiljø.

Som eksempel tilbydes vores medarbejdere sundhedsforsikring, god pension og fleksible arbejdstider så livet uden for Wilke Promotion også hænger sammen.

 

Et sundt arbejdsmiljø